Jednoduché recepty do 1 roku

V dnešním článku Vám přinášíme pár jednoduchých receptů pro spokojená bříška.
Vrhneme se rovnou na ně.
BRAMBOROVÉ PYRÉ S DRŮBEŽÍM
Ingredience
- brambory
- zelenina
- vařené drůbeží maso
- šálek mléka
Postup
Brambory očistíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme, zalijeme vývarem (dle výběru) a uvaříme doměkka. Rozmixujeme a promícháme s rozmačkanou zeleninou. Vyšleháme šálek mléka a spojíme suroviny dohromady. Podáváme ihned.
BRAMBORÁČKY
Ingredience

- 250 g Nestlé Sinlac
- 200 g brambor
- 150 g rostlinného oleje
Postup
Brambory očistíme, uvaříme a rozmačkáme. Dané množství Nestlé Sinlac smícháme s rostlinným olejem a zpracujeme s rozmačkanými bramborami. Zpracované těsto vyválíme na půl centimetru tloušťky. Takto připravené těsto dvakrát/třikrát přehneme (finální tloušťka 1 cm). Vykrájíme placičky, vložíme na plech a potřeme olejem. Pečeme v předehřáté troubě při 180°C dozlatova.
LÍVANEČKY S ČERSTVÝM OVOCEM Z KAŠE SINLAC
Ingredience

- 1 lžíce Solamylu
- kojenecká voda
- 3 ploché lžíce Nestlé Sinlac
- 1 lžička cukru
- olivový olej
Postup
Suché ingredience smícháme a přidáme vodu dle potřeby tak, aby vzniklo hustší těsto. Pánvičku vymažeme olejem a vytváříme přibližně 1/2 cm vysoké lívanečky. Opékáme z obou stran dozlatova a podáváme posypané skořicí nebo s vhodným ovocným pyré (např. ovocné kapsičky Good Gout nebo Salvest).
Lívanečky můžete dozdobit čerstvým ovocem, které Vaše dítko rádo mlsá.
OMÁČKA ZE SUŠENÉHO OVOCE
Ingredience
- 50 ml vody
- 3 křížaly (můžete použít švestky, mango ..)
- 25 g Nestlé Sinlac
Postup
Sušené ovoce dle výběru namočíme na půl hodiny do vlažné vody. Rozmixujeme s 20 ml vody, ve které jsme ovoce máčeli. Odměřené množství Nestlé Sinlac a vodu smísíme bez hrudek. Dva vzniklé komponenty promícháme a dochutíme jablečnou nebo hruškovou šťávou dle potřeby. Podáváme s čerstvým ovocem nebo ovocným pyré.
Nestíháte? Přesně na takové situace pro Vás máme již připravené mlsání. Vytvořte si zásoby, aby Vás čas netlačil ani v těch nejstresovějších situacích.
Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!