Zavádění nemléčných příkrmů

01.09.2022

Chystáte se zavést nemléčné příkrmy do jídelníčku svého děťátka ? První nemléčné příkrmy se zkouší dětem podávat od ukončeného 4. měsíce, plně kojeným prospívajícím miminkům po 6. měsíci. Vhodné je určitě začít příkrmem zeleninovým. Kdybyste začali ovocnými, může se stát, že se na méně výraznou chuť zeleniny nebude Váš malý mlsoun tvářit zrovna hezky. Není však chybou začít dle chuti dítěte nebo místních zvyklostí rýžovou či kukuřičnou kaší nebo i ovocným pyré.

Maso podávejte 5-6× týdně, jednou týdně můžete maso nahradit i vařeným vaječným žloutkem. Nejvhodnější maso je drůbeží, králičí a jehněčí. Starším kojencům podáváme 1× týdně i mořské ryby - pražma, losos, tuňák, treska. U alergiků se jejich podávání rovněž nevyhýbáme, sledujeme ale pozorněji, zda nevzniknou nežádoucí projevy.

Zeleninový příkrm doporučujeme vařit z jednoho druhu zeleniny a podávejte ho k obědu, ze začátku ve formě předkrmu, později jako samostatný chod. Postupně zkoušejte různé druhy zeleniny a v průběhu 2-3 týdnů přejděte na masozeleninový příkrm.

Nové příkrmy v té nejvyšší BIO Baby kvalitě jsou určeny pro kojence od ukončeného 4. měsíce věku. Mají jemnou konzistenci a lahodnout chuť. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitního libového masa a pečlivě vybrané zeleniny získávaných v souladu se zásadami šetrného ekologického zemědělství v BIO Baby kvalitě.

Významnou složkou Sunar BIO příkrmů jsou luštěniny, které obsahují bílkoviny rostlinného původu. Díky tomu dopřejete svým dětem už od útlého věku větší pestrost ve stravě, která se později stává důležitým základem jejich budoucích správných stravovacích návyků.

Dětské příkrmy Sunar BIO jsou vařeny a sterilizovány ve vodní lázni, aby mohly být uchovány bez nutnosti použití konzervačních látek. Na každou skleničku je aplikován tepelný ráz a tím je vakuově uzavřena. Je tak zachována nejen jejich vysoká výživová hodnota, ale i přirozenější chuť a barva vstupních surovin bez použití aromat a barviv.

Těšíme se na Vás zase u dalšího článku!

Jeníček - vše pro dítě